Tegeltak

Tegeltak

För villor och många äldre fastigheter är tegel och betongtegelpannor det vanligaste alternativet vid omläggning av tak. Det finns många anledningar till att man behöver byta ut sitt gamla tegeltak, slitage på grund av ålder, fuktskador eller helt enkelt på grund av behovet att få ett nytt utseende

Tegeltak ät populärt av fler anledningar som lättheten med att få till en unik stil, livslängden samt att det är enkelt att reparera. Den främsta fördelen med tegeltak är dock kostnaden. Teglet är gjord av lera som håller i många år och är jobbet utfört ordentligt behöver det sällan repareras. De reparationer som kan behövas göras gäller då oftast taket under tegelpannorna. Ett tegeltak som lagts rätt och underhålls kan hålla upp mot 100 år.

Betongtegelpannor blir allt vanligare idag och har en del fördelar gentemot traditionellt taktegel. Det kan färgas i en mängd olika färger och väger mindre. Dock blir de tyngre av regn därför är det viktigt att huset är byggt för att klara belastningen.

Nya former och färger tas regelbundet fram av betong och taktegel. Den vanliga terrakottateglet har fått konkurrens av de populära trä-bältros pannorna. Numera har man alltså möjligheten att anpassa sitt tegeltak precis i den form och färg man vill.

Eftersom det finns många olika material och former av tegel rekommenderar vi att ta in en kostnadsfri offert för att se vad som passar bäst för det aktuella taket.