De flesta privatpersoner som byter talk väljer av förståeliga skäl att göra det under den varmare delen av året. Men det är även genomförbart vintertid. Hittills i år har ju dock vintern i Stockholm varit ganska mild med lite snö, vilket har varit till stor glädje för alla takläggare.

Förra året var det däremot annorlunda med rikligt med snö hela vintern. Att lägga nytt tak under minusgrader brukar inte vara några större problem. Snön kan skottas av och man får vara extra försiktig och se över att säkerhetslinor och selar fungerar som de ska.

Det som däremot ställer till problem är snöoväder och  och kraftig vid. Vid sådant väder gör man bäst i att avbryta arbetet för att garantera säkerheten. Om budgeten tillåter kan dock problemen lösas med hjälp av ett väderskydd som det skrivits om här i tidigare inlägg. Sommartid kan stekande värme vara obehagligt. På exempelvis ett svart plåttak kan det lätt bli upp mot 40 plusgrader. Många takläggare tycker därför att våren är den bästa årstiden att jobba på.